Mercury-Helsinki Trolling Contest 2019 säännöt

Yleistä

Kilpailun nimi on Mercury-Helsinki Trolling Contest 2019.

Kilpailukala on merilohi. Lohen alamitta on 65 cm.

Mestaruuden voittaa painoltaan eniten merilohta saanut venekunta. Päivässä saa tuoda punnitukseen neljä  (4) lohikalaa, jos veneessä kaksi tai useampi miehistön jäsen.  Jos veneessä on vain yksi miehistön jäsen, punnitukseen saa tuoda kaksi (2) lohikalaa päivässä.

Tasatuloksen sattuessa, voiton ratkaisee suurimman kalan paino.

Joukkuekilpailun voittaa eniten painoltaan merilohta saanut kahden tai kolmen venekunnan muodostama joukkue.

Kilpailukeskus sijaitsee Helsingissä, Mustikkamaan pohjoispäässä ja kilpailualueena toimii Helsingin edustalla sijaitseva Suomen valtion yleinen vesialue (karttalehdet: 17 (Tallörn–Glosholm), 18 (Helsingin edusta), 19 (Porkkala) jonka tarkempi rajaus on kilpailijoille jaettavassa kisaohjelmassa).

Aikataulu

Kilpailuaika on:

perjantai 28.6.2019 kello 09.00 – 20.00

lauantai 29.6.2019 kello 00.00 – 20.00

sunnuntai 30.6.2019 kello 00.00 – 16.00

Punnitusalue suljetaan kilpailuajan päätyttyä jolloin kilpailijan on oltava punnitusalueella.

Palkinnot jaetaan kun tulokset ovat selvillä.

Palkinnot

Päivittäin palkitaan kolme ja lopputuloksissa kuusi painoltaan eniten merilohta saanutta venekuntaa sekä painoltaan eniten merilohta saanut joukkue.

Lisäksi palkitaan suurin merilohi ja suurin meritaimen.

Meritaimenen alamitta on 65 cm ja sen on oltava rasvaeväleikattu. Kaikki rasvaevälliset meritaimenet on vapautettava koosta riippumatta.

Jos kilpailija on epävarma kalan lajista voi hän ennen punnitusta pyytää lajimäärityksen.

Kilpailun järjestäjä on velvollinen ilmoittamaan palkintojen arvot ja palkintojen saajien nimet ja henkilötunnukset verottajalle. Nämä tiedot kerätään palkintojen jaon yhteydessä.

Kilpailumaksut ja muuta

Venekohtainen kilpailumaksu on 120 euroa. Kilpailijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä.

Jokaisella veneessä kalastukseen osallistuvalla 18 – 64-vuotiaalla henkilöllä tulee olla maksettuna valtion kalastonhoitomaksu vuodelle 2019.

Vapamäärää ei rajoiteta, mutta sallittu on yksi viehe/vapa. Kippari tai venekunnan jäsen, joka selkeästi havaittavassa humalatilassa on tuomassa kaloja punnitukseen, tai osallistuu palkintojen jakoon, aiheuttaa venekunnalleen kilpailusuorituksen hylkäämisen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake löytyy ylävalikosta. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista myös kisapaikalla. Osallistumismaksun voi maksaa joko ennakkoon ilmoittautumislomakkeen viitteellä viitemaksuna tai kisakeskuksessa ilmoittautumisen yhteydessä. Kisakeskuksessa maksuvälineeksi käy käteisen lisäksi myös kortti.

Viesti- ja radioliikenne

Kisa-aikana erityisviestit lähetetään kaikille gsm-numeronsa ilmoittaneille tekstiviestinä ja VHF puhelimen kanavalla 77 ja F3.

Kilpailun jury

Kilpailun juryn muodostaa kolme järjestäjän ja kaksi arvalla valittua kilpailijoiden edustajaa.

Turvallisuus

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

Veneissä on oltava pelastautumisväline jokaiselle mukana olijalle sekä veneen katsastusluokan mukainen varustus sekä meri VHF radiolähetin / vastaanotin.

Järjestäjä voi kieltää puutteellisesti varustetun veneen osallistumisen kilpailuun. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa vene.

Tuuliraja ja kilpailun keskeyttäminen

Järjestäjä seuraa tuuliolosuhteiden kehittymistä useista eri mittauspisteistä ja tekee niiden pohjalta päätökset yhdessä juryn kanssa kilpailun aloittamisen ja/tai jatkamisen suhteen.

Järjestäjän keskeyttäessä kisan, täysiksi kilpailupäiviksi lasketaan kaikki kalastuspäivät joina kalastusaikaa on ollut käytettävissä viisi tuntia tai enemmän.

Mikäli kilpailulliset olosuhteet eivät täyty ja palkinnot joudutaan jakamaan muilla perusteilla kuin edellä mainitaan, niin kilpailun jury ilmoittaa perusteet sunnuntaina (klo 13) kilpailukeskuksessa.

Kisakeskuksen sijainti QR-koodina (Google Maps)

Alla olevassa linkissä PDF-dokumentti jossa viisi lohenuisteluveneille sopivaa veneluiskaa.

Kisapysäköinti autoille, ei trailereita! (Google Maps)